Staszków Michał, Komuna w doktrynie prawnej XII-XIV wieku - Malinowska-Kwiatkowska, Irena (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2026)
Recenzja: Michał Staszków, Komuna w doktrynie prawnej XII - XIV wieku, Wrocław 1968,