Wielopolski Alfred, Ustrój polityczny Pomorza Zachodniego w XIX w. - Sczaniecki, Michał (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1966)
Recenzja: Alfred Wielopolski, Ustrój polityczny Pomorza Zachodniego w XIX w., Instytut Zachodnio-Pomorski, Prace Sekcji Historycznej nr 3 Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 1965, s. 164.