Tomasz Szczygieł, Prace nad kodyfikacją prawa karnego materialnego Polski Ludowej (1947–1969), Katowice 2025 - Piątek, Przemysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2026)
Review of monograph: Tomasz Szczygieł, Prace nad kodyfikacją prawa karnego materialnego Polski Ludowej (1947–1969), Katowice 2025.