U źródeł doktryny suwerenności państwa - Grzybowski, Konstanty (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1965)
W związku z pracą Jana Baszkiewicza, Państwo suwerenne w feudalnej doktrynie politycznej do początków XIV w., Warszawa 1964