Grzybowski Stanislaw, Poglądy społeczne publicystów hugenockich 1559—1598 - Baszkiewicz, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1965)
Recenzja: Stanisław Grzybowski, Poglądy społeczne publicystów hugenockich 1559 —1598, Wrocław—Warszawa—Kraków 1964, s. 157.