Kronika - CPH 17(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1965)
Konferencja katedr historycznoprawnych w Karpaczu … 319 Jan Wąsicki, Stan nauk historycznoprawnych w latach 1960—1963 … 320 Juliusz Bardach, Nauki historycznoprawne i ich miejsce w systemie kształcenia prawniczego … 327 Wnioski przyjęte na konferencji w Karpaczu … 332 Podróż naukowa prof. dra Adama Vetulaniego do ZSRR, Szwajcarii i Węgier (A. V.) … 334 Habilitacja dra Karola Joncy z historii państwa i prawa polskiego (Franciszek Połomski) … 335 Obrona pracy doktorskiej mgr Dionizego Wojtkowiaka (H. O.) … 337 Francesko Calasso (Irena Malinowska) … 337