O wpływach obcych w dawnym prawie miast polskich - Bukowska, Krystyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1965)
Uwagi w związku z pracą Witolda Maisla, Poznańskie prawo karne do końca XVI wieku, Poznań 1963.