Savigny F. K., O powołaniu naszych czasów do ustawodawstwa i nauki prawa, z jęz. niemieckiego przełożył i wstępem opatrzył K. Opałek, Warszawa 1963 - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1965)
Recenzja: Fryderyk Karol von Savigny, O powołaniu naszych czasów do ustawodawstwa i nauki prawa, z jęz. niemieckiego przełożył i wstępem opatrzył Kazimierz Opałek, PWN, Warszawa 1964, ss. 181.