Dzieje Lubelszczyzny. T. I, praca zbiorowa pod red. T. Mencla - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1976)
Recenzja: Dzieje Lubelszczyzny, tom I, praca zbiorowa pod redakcją Tadeusza Mencla, Warszawa 1974, ss. 926.