Materiały do historii polskich donacji Napoleona - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1976)
Materiały do historii polskich donacji Napoleona Na marginesie książki Stanisława Kirkora, Polscy donatariusze Napoleona, Londyn 1974, s. 324.