Początki i wczesne dzieje ustroju rzymskiego (na marginesie książki F. De Martino, Storia della costituzione) - Wiliński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Początki i wczesne dzieje ustroju rzymskiego (na marginesie książki Francesco De Martino, Storia della costitu- zione romana, t. I, Napoli, E. Jovene, 1972, wydanie drugie)