Wielkopolskie roty sądowe XIV - XV wieku. Zebrali i opracowali H. Kowalewicz i W. Kuraszkiewicz. T. IV: Roty kaliskie - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Recenzja: Wielkopolskie roty sądowe XIV-XV wieku. Zebrali i opracowali Henryk Kowalewicz i Władysław Kuraszkiewicz. T. IV: Roty kaliskie. Komitet Językoznawstwa PAN, Ossolineum, Wrocław—Warszawa—Kraków—Gdańsk 1974, ss. 488.