M. Levine, Tudor Dynastie Problems 1460-1571, wyd. G. R. Elton - Izdebski, Hubert (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Recenzja: Mortimer Levine, Tudor Dynastie Problems 1460-1571, London—New York 1973, George Allen & Unwin Ltd, Barnes and Noble Books, Historical Problems. Studies and Documents, wyd. G. R. Elton, t. XXI, ss. 192.