I. Malinowska-Kwiatkowska, Prawo prywatne w ustawodawstwie Królestwa Sycylii (1140-1231) - Bukowska-Gorgoni, Krystyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Recenzja: Irena Malinowska-Kwiatkowska, Prawo prywatne w ustawodawstwie Królestwa Sycylii (1140-1231), Polska Akademia Nauk — Oddział w Krakowie. Komisja Nauk Prawnych, Wrocław—Warszawa—Kraków—Gdańsk, Zakład Narodowy im. Ossolińskich 1973, ss. 215.