S. Gierszewski, Obywatele miast Polski przedrozbiorowej - Grodziski, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Recenzja: Stanisław Gierszewski, Obywatele miast Polski przedrozbiorowej. Studium źródłoznawcze, Warszawa 1973, PWN, ss. 177 + 2 nlb.