R. Łaszewski, Sejm polski w latach 1764-1793 - Drozdowski, Marian (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1975)
Recenzja: Ryszard Łaszewski, Sejm polski w latach 1764 - 1793, Studium historyczno-prawne, Prace Towarzystwa Naukowego w Toruniu, Studia Iuridica, t. XII, z. 3, PWN, Warszawa — Poznań 1973, s. 180 + 4 nlb.