Kronika - CPH 26(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1974)
W 250 rocznicą Akademii Nauk ZSRR ... 291 Międzynarodowa konferencja historyków prawa w Krakowie (Krystyna Bukowska-Gorgoni) ... 292 Ogólnopolskie sympozjum ,,Początki i rozwój Starego Miasta w Poznaniu do XV wieku’’ (Ewa Borkowska-Bagieńska) ... 294 Kronika Wincentego Kadłubka przedmiotem obrad sympozjum naukowego (Witold Maisel) ... 295 Doktorat honorowy prof. dra Adama Vetulaniego (Stanisław Grodziski) ... 295 Powołanie prof. dra Bogusława Leśnodorskiego w skład Polskiej Akademii Nauk ... 296 Obrona pracy doktorskiej mgra Zbigniewa Szcząski (Hubert Izdebski) ... 296