E. Stańczak, Kamera Saska za czasów Augusta III - Bałtruszajtys, Grażyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1974)
Recenzja: Edward Stańczak, Kamera Saska za czasów Augusta III. Warszawa, PWN. 1973, ss. 221.