Kronika - CPH 26(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1974)
Historia prawa w pracach II Kongresu Nauki Polskiej (B. Leśnodorski) . . 271 III Międzynarodowy Kongres Société Italiana di Storia del Diritto we Florencji (R. Sójka-Zielińska, W. Wołodkiewicz) ... 279 Wyjazdy naukowe i wykłady zagranicą (H. Olszewski i in.) ... 281 Habilitacja dra Zygfryda Rymaszewskiego (E. Kowalska) ... 283 Habilitacja dra Stanisława Russockiego (W. Sudnik) ... 284 Obrony prac doktorskich (G. Kuleczka, M. Sędek) ...284 Informacje o działalności Komisji Prawno-Historycznej PTH (M. Sędek) ... 287 Studenckie olimpiady historyczno-prawne (M. Sczaniecki) ... 287