Sobolewski Marek, Od Drugiego Cesarstwa do Piątej Republiki - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1964)
Recenzja: Marek Sobolewski, Od Drugiego Cesarstwa do Piątej Republiki. Z dziejów politycznych Francji 1870—1958, Warszawa 1963, Bibl. Wiedzy Historycznej Wiedzy Powszechnej