Klafkowski Alfons, Umowa poczdamska z dnia 2 VIII 1945 r., Warszawa 1962 - Lippoczy, Piotr (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1963)
Recenzja: Alfons Klafkowski, Umowa poczdamska z dnia 2 VIII 1945 r. — Podstawy prawne likwidacji skutków wojny polsko-niemieckiej z lat 1939—1945, Instytut Wydawniczy PAX, 1960