Sołodkin U. U., Oczerki po istorii russkogo ugołownogo prawa - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1963)
Recenzja: U. U. Sołodkin, Oczerki po istorii russkogo ugołownogo prawa (Pierwaja Czetwert’ XIX w.), Izdatielstwo Leningradskogo Uniwiersitieta 1961