Cieślak Edmund, Walki ustrojowe w Gdańsku i Toruniu oraz w innych miastach hanzeatyckich w XV wieku - Wachowiak, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1962)
Recenzja: Edmund Cieślak, Walki ustrojowe w Gdańsku i Toruniu oraz w innych miastach hanzeatyckich w XV w., Gdańsk 1960