Goldberg Jakub, Frydrychsztat-Sokolniki — problemy osiemnastowiecznego miasteczka w ziemi wieluńskiej - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1961)
Recenzja: Jakub Goldberg, Frydrychsztat-Sokolniki — problemy osiemnastowiecznego miasteczka w ziemi wieluńskiej, Studia i Materiały do Dziejów Wielkopolski i Pomorza, t. V, z. 1, 1959, s. 75—115.