Giliłow S. S., W. I. Lenin — organizator sovietskogo mnogonacionalnogo gosudarstwa - Łopatka, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1961)
Recenzja: S. S. Giliłow, W. I. Lenin — organizator sowietskogo mnogonacionalnogo gosudarstwa, Moskwa 1960, Gosud. Izdat. Politiczeskoj Literatury, ss. 238.