Kaczmarczyk Z.: Monarchia Kazimierza Wielkiego, t. I i II - Hejnosz, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1948)
Recenzja: Kaczmarczyk Zdzisław: Monarchia Kazimierza Wielkiego. T. I. Organizacja państwa. Poznań 1939, str. X + 2 nlb. + 316, 8°; T. II. Organizacja Kościoła, sztuka i nauka. Poznań 1947, str. 328 + 2 nlb. 8°.