Matuszewski J.: Studia nad prawem rugijskim, cz. I - Kaczmarczyk, Zdzisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1948)
Recenzja: Matuszewski Józef: Studia nad prawem rugijskim. cz. I. Poznań 1947, s. 160, 4 nlb. Studia nad historią prawa polskiego założone przez Oswalda Balzera pod redakcją Zygmunta Wojciechowskiego, t. XVIII z. 1