Front matter - CPH 2, (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1949)
W uzupełnieniu polskiej kroniki prawno-historycznej, podanej w I-ym tomie Czasopisma, zamieszczamy w niniejszym roczniku podobizny czterech zasłużonych historyków prawa polskiego, zmarłych w okresie lat wojennych: ś. p. Władysława Abrahama, ś. p. Stanisława Kutrzeby, ś. p. Józefa Rafacza, ś. p. Józefa Siemieńskiego.