W sprawie zasad wydawniczych materiału zapiskowego - Vetulani, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1959)
Uwagi z powodu wydawnictwa: Akta rzeszowskie radzieckie 1591—1634. Wydał i wstępem poprzedził Adam Przyboś, Polska Akademia Nauk, Instytut Historii, Wrocław—Kraków 1957, s. LXXXIV i 188