Gierowski J. A.: Sejmik generalny Księstwa Mazowieckiego na tle ustroju sejmikowego Mazowsza - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1951)
Recenzja: Gierowski Józef Andrzej: Sejmik generalny księstwa mazowieckiego na tle ustroju sejmikowego Mazowsza, (Prace Wrocławskiego Towarzystwa Naukowego, Seria A, nr 24), Wrocław 1948. Strona 207 + 5 tablic