Grekow B. D.: Winodoł-Winodolski Statut ob obszczestwiennom i politiczeskom stroje Winodoła - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1951)
Recenzja: Grekow B. D.: Winodoł — Winodolski Statut ob obszczestwiennom i politiczeskom stroje Winodoła. Akademia Nauk SSSR, Institut Sławianowiedienija. Moskwa—Leningrad 1948. Stron 98 + 2 nlb.