Maleczyński K.: O formularzach w Polsce w XIII w. - Taubenschlag, Rafał (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1951)
Recenzja: Maleczyński Karol: O formularzach w Polsce w XIII wieku. Wrocław, Zakład Narodowy Imienia Ossolińskich, 1948