Lesiński Bogdan, Stanowisko kobiety w polskim prawie ziemskim do połowy XV wieku - Roman, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1957)
Recenzja: Bogdan Lesiński, Stanowisko kobiety w polskim prawie ziemskim do połowy XV wieku, Polska Akademia Nauk, Komitet Nauk Prawnych, Studia nad Historią Państwa i Prawa — seria II, tom IV, Wrocław 1956, s. 210.