Istorija Zakonodatielstwa SSSR i RSFSR po ugołownomu processu i organizacii suda i prokuratury 1917—1954 g. g. - Łopatka, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1957)
Recenzja: Istorija Zakonodatielstwa SSSR i RSFSR po ugołownomu processa i organizacii suda i prokuratury 1917—1954 g g. Sbornik Dokumentow pod redakciej czlena korrespondenta Akademii Nauk SSSR S. A. Gołunskogo, Gosudarstwiennoje Izdatielstwo Juridiczeskoj Literatury, Moskwa 1955 s. 635.