Dzieci są filozofami, filozofowie są dziećmi - Martens, Ekkehard (ETHICS IN PROGRESS, 2011)
Na przykładzie ?okrętu Tezeusza? (Zons, viagra dosage 1989, cheapest s. 88 i n.) możemy się przekonać, information pills że dzieci rzeczywiście mogą filozofować i wcale nie muszą być ?gorszymi? filozofami niż dorośli czy też zawodowi filozofowie. Razem ze swoim nauczycielem dały wyraz przemyśleniom, które w dodatku sprawdziły, wypróbowały i rozwinęły w zgodzie z trzema kryteriami, jakie spełniać powinny filozoficzne nastawienie, metoda i sposób zapytywania, znane nam choćby z dialogów Sokratejskich.