Nicholas Lash, Pytanie o Boga. Świętość, mowa i milczenie, tłum. - Kmiecikowski, Waldemar (Filozofia Chrześcijańska, 2009)
Nicholas Lash w swojej książce - w myśl samego tytułu - koncentruje się na problematyce Boga. W jego rozważaniach pojawiają się odniesienia do wszystkich Osób Trójcy Świętej. W pewnym sensie to właśnie doktryna trynitarna stanowi główny przedmiot analiz zawartych w Pytaniu o Boga.