Man and loneliness - Stachewicz, Krzysztof (Filozofia Chrześcijańska, 2022)
Piotr Domeracki "Horyzonty i perspektywy monoseologii. Filozoficzne studium samotności" (Wydawnictwo Naukowe UMK, Toruń 2018)