Gabriel Marcel, Mądrość i poczucie sacrum, tłum. Krzysztof Chodacki, Paulina Chołda, Wydawnictwo Arcana, Kraków 2011, ss. 117. - Stachewicz, Krzysztof (Filozofia Chrześcijańska, 2011)
Gabriel Marcel to myśliciel, z wielu względów - wśród których nie bez znaczenia jest jego gorliwa postawa religijna – niezasłużenie zapomniany przez współczesną filozofię...