Stare dobre czytanie - Graf, Paweł (Forum Poetyki, 2015)
Tekst jest krytycznym omówieniem książki Terry’ego Eagletona Jak czytać literaturę. Autor, starając się utrzymać ironiczny ton wywodu angielskiego teoretyka, prezentuje kolejne części omawianej rozprawy, wpisując je we współczesne obszary literaturoznawczej refleksji. Omówienie podkreśla istotne walory pracy Eagletona i prowokacyjnie polemizuje z momentami wątpliwymi.