Poezja jako mixed media: Eurydyka Darka Foksa - Kałuża, Anna (Forum Poetyki, 2024)
Celem artykułu Poezja jako mixed media: Darek Foks jest przedstawienie specyficznego, wielokodowego charakteru fotoksiążki Eurydyka Darka Foksa. Koncentrując się na trzech zagadnieniach – znaczeniu tradycji książki fotograficznej, specyficznym rozumieniu idei fotografii oraz reżimu estetycznego przedstawień kobiecego ciała – autorka przekonuje, że trzy media, które uczestniczą w komponowaniu książki (tekst, fotografie i domyślnie filmy), są nie tyle osobnymi porządkami znaczeniowymi, ile różnymi poziomami czytelności i widzialności.