Trzej panowie B… Chciane i niechciane tradycje współczesnej krytyki - Kozicka, Dorota (Forum Poetyki, 2024)
Artykuł porusza te aspekty krytycznoliterackich tradycji, które wiążą się z figurą mistrza. Zestawiono w nim trzech krytyków starszej generacji wchodzących w lata 90. XX wieku w roli autorytetów związanych z różnymi środowiskami i opcjami światopoglądowymi. A opowieść o zmieniających się sposobach ich obecności i nieobecności w polu literatury dała możliwość ciekawego uchwycenia problemów, uwikłań, zerwań i splotów nie tylko współczesnej krytyki, ale także literatury.