Intonacja w wierszu średniowiecznym i sylabicznym. Ćwiczenia - Kwiatkowska, Agnieszka (Forum Poetyki, 2015)
Tekst jest propozycją ćwiczenia wersologicznego przeprowadzanego na czterech wierszach z okresu literatury staropolskiej.