Poetyka chochlika - Hendrykowski, Marek (Forum Poetyki, 2023)
Zorientowana interdyscyplinarnie próba charakterystyki fenomenu chochlika występującego w rozmaitych tekstach kultury: od struktury wiersza do wydarzeń życia społeczno-politycznego.