Współpraca Instytutu Filozofii UAM ze szkołami średnimi: „Wykłady Otwarte z Filozofii i Etyki dla Młodzieży” oraz „Warsztaty Filozoficzne” - Malitowska, Anna (Filozofia Publiczna i Edukacja Demokratyczna, 2012)
.