Hanna Dymel-Trzebiatowska, Helena Garczyńska, Maja Chacińska (eds.): Przyjaźń niejedno ma imię. Księga pamiątkowa dedykowana Profesor Marii Sibińskiej. Gdańsk: Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2025. 310 pp. - Kalinowska, Aleksandra (Folia Scandinavica Posnaniensia, 2025)
Review: Hanna Dymel-Trzebiatowska, Helena Garczyńska, Maja Chacińska (eds.): Przyjaźń niejedno ma imię. Księga pamiątkowa dedykowana Profesor Marii Sibińskiej. Gdańsk: Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2025. 310 pp.