Склонението на съществителните имена в българските говори в областта Гора, Република Албания - Антонова-Василева, Лучия (Gwary Dziś, 2019)
В статията се разглежда употребата на падежни форми в българските говори в Кукъска Гора, Република Албания. Установява се, че тя е ограничена предимно при имената за лица и при названията за животни. В другите лексикотематични групи се откриват само следи от именната деклинация. Това е характерна особеност на българския език.