Српски периферни говори – међујезички утицаји и балканистички процеси - Милорадовић, Софија (Gwary Dziś, 2019)
У раду је представљен један сегмент балканског етно-културно-језичког мозаика – неколике особине српских народних говора на језичкој периферији, у двема областима вишевековних интензивних словенско-несловенских етнојезичких и етнокултурних контаката.