Сполучуваність слів в українській мові XVI–XVII століть: атрибутивно-субстантивний комплекс і метонімія - Дидик-Меуш, Ганна (Gwary Dziś, 2019)
На основі 550 фрагментів писемних пам’яток різних жанрів досліджено деякі аспекти сполучуваності слів в українській мові XVI–XVII ст., зокрема особливості функціонування атрибутивів-прикметників у межах прикметниково-іменникових комплексів. У пропонованій статті детально проаналізовано словосполучення “прикметник + іменник рука”, що виникли в результаті метонімічного перенесення (синекдохи).