Wokół posmoleńskich fenomenów medialnych – diagnozy interdyscyplinarne [Jacek Dziekan, Od rytuału do konfliktu. Mediatyzacja żałoby posmoleńskiej] . - Błaszczyk, Tomasz (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2020)
Jacek Dziekan, Od rytuału do konfliktu. Mediatyzacja żałoby posmoleńskiej, Wydawnictwo Naukowe Katedra, Gdańsk 2018, s. 336.