Filozofia człowieka Paula Ricoeura jako sposób na obronę współczesnej podmiotowości - Kirchner, Bartosz (Humaniora. Czasopismo Internetowe, 2019)
Adriana Warmbier, Tożsamość, narracja i hermeneutyka siebie. Paula Ricoeura filozofia człowieka, Universitas, Kraków 2018, ss. 380.